Waarom worden consulten bij Pharmaca pura (meestal) niet vergoed?

Zorgverzekeraars beschouwen fytotherapie of kruidengeneeskunde als een alternatieve geneeswijze. Een gevolg van dit beleid is dat consulten niet zonder meer worden vergoed. Om voor een cliënt een gedeeltelijke vergoeding van een zorgverzekeraar te kunnen krijgen dient een therapeut aangesloten te zijn bij een beroepsvereniging.

Beroepsverenigingen vertegenwoordigen natuurgeneeskunde, traditionele Chinese geneeskunde en Ayurveda. De oprichting van dit soort verenigingen hangt samen met verschillende scholen en stromingen. Pharmaca pura is niet aangesloten bij een beroepsvereniging, omdat ze zich niet kan vinden in de verplichte acceptatie van zo een visie en er nog geen heeft gevonden die de combinatie van fytotherapie en reguliere geneeskunde accepteert.

Pharmaca pura is wel aangesloten bij een wetenschappelijke vereniging: de Nederlandse Vereniging voor Fytotherapie (NVF). Deze vereniging wordt op Europees nivo vertegenwoordigd door de European Scientific Co-operative on Phytotherapy (E/S/C/O/P)

Zie: Wie is Pharmaca pura?