Activiteiten

Op 10 maart 2018 geef ik een lezing met de titel ‘Doe-het-zelf met keukenkruiden’ tijdens het voorjaarsweekend van de Botanische Tuinen in Utrecht. Klik HIER voor meer informatie.

 

Al geweest:

flyer 5 juni kruidengeneeskunde def 2-001

 

 

13230341_853817984746290_2857239703982606832_n

 

Doe-het-zelf bij griep en verkoudheid

 

In deze workshop kun je leren hoe je griep en verkoudheid op eenvoudige wijze zelf kunt behandelen m.b.v. een aantal bekende planten, zoals echinacea, kamille en tijm, maar ook vijg, anijs, mirre, en nog veel meer.

Je krijgt uitleg over griep en verkoudheid, welke kruiden je voor welke symptomen kan gebruiken en verschillende manieren waarop je ze kan gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld niet van elke plant thee zetten als je een medicinaal effect wilt krijgen.

Er is ook aandacht voor contra-indicaties (wanneer je iets niet moet gebruiken) en interacties met andere medicijnen.

Uiteraard maken we producten die je mee naar huis kan nemen! Je krijgt tevens een reader in pdf met o.a. recepten, waarmee je daarna zelf aan de slag kan gaan.

DATUM:
TIJD: 13:00 –17:00
LOCATIE: Wagendwarsstraat 25, Utrecht
INSCHRIJVEN: stuur voor  een mailtje naar info@pharmacapura.nl of bel: 06-34964113
KOSTEN: € 45,- (incl. 21% btw, pdf reader en materialen). Contant betalen of overmaken op rekeningnummer: NL19ABNA0461149664 van Pharmaca pura, o.v.v. ‘Workshop griep en verkoudheid’.

 

Doe-het-zelf met keukenkruiden

Ontdek geneeskracht waar je het niet verwacht! Tijdens deze workshop leer je om allerhande eenvoudige aandoeningen en ongemakken (verkoudheid, spierpijn, huidverzorging, stress, hoge bloeddruk, spijsverteringsklachten en nog veel meer) aan te pakken.

Je leert ook hoe je met kruiden in voeding aandoeningen zoals hart- en vaatziekten en diabetes kan helpen voorkomen of afremmen. Door bepaalde kruiden juist wel of juist niet te gebruiken, kun je je gezondheid en welzijn beïnvloedden. Na de workshop weet je wat de beste bereiding is voor een optimale werking, hoe je ze het beste kan bewaren en wanneer je bepaalde kruiden niet moet gebruiken (contra-indicaties en interacties).

Je krijgt een reader in pdf met informatie over de besproken kruiden, met daarin o.a. bereidingswijzen, toepassingen, contra-indicaties enz.. en natuurlijk een heleboel recepten. Als toetje is er aandacht voor het gebruik (of vermijden) van keukenkruiden bij zwangerschap.

En natuurlijk maken we producten, die je mee naar huis neemt.

Er is een beperkt aantal plaatsen, dus schrijf je snel in!

DATUM:
TIJD: 13:00 –17:00
LOCATIE: Wagendwarsstraat 25, Utrecht
INSCHRIJVEN: stuur een mailtje voor  naar info@pharmacapura.nl of bel: 06-34964113
KOSTEN: € 45,- (incl. 21% btw, pdf reader en materialen). Contant betalen of overmaken op rekeningnummer: NL19ABNA0461149664 van Pharmaca pura, o.v.v. ‘Workshop keukenkruiden’. Het boekje is i.v.m. hoge drukkosten ook los te koop voor €10,-. Het pdf bestand is gratis.

Je neemt zelf een pakje boter meer en een bakje om het in te doen.

 

 Workshop likeuren maken

 

Het is bedrieglijk eenvoudig om zelf een likeur of kruidenbitter te maken en er zijn een heleboel mogelijkheden. Van alles kun je likeuren maken: kruiden, specerijen, fruit, koffie- en cacaobonen enz. Je hebt altijd een origineel cadeau, zeker als je ook nog bijvoorbeeld fruit uit eigen tuin gebruikt.

Heb je die lekkere fles die je hebt meegenomen van vakantie op en kun je geen nieuwe krijgen? Zelf maken is een oplossing.

Lijkt het je leuk om zelf bijvoorbeeld limoncello, ouzo, licor 43 of cacaolikeur te kunnen maken? Schrijf je nu in!

Je krijgt een reader in pdf met uitleg en een heleboel recepten. Uiteraard gaan we ook aan de slag…

DATUM:
TIJD: 13:00 –17:00
LOCATIE: Wagendwarsstraat 25, Utrecht
INSCHRIJVEN: stuur voor  een mailtje naar info@pharmacapura.nl of bel: 06-34964113
KOSTEN: € 45,- (incl. 21% btw, pdf reader met recepten en materialen). Contant betalen of overmaken op rekeningnummer: NL19ABNA0461149664 van Pharmaca pura, o.v.v. ‘Workshop likeuren maken’.

 

 

Workshop tijdens een verjaardag

Ik heb laatst een workshop gegeven voor een verjaardag. In overleg hebben we de workshop samengesteld en met tien vrouwen koffielikeur, limoncello, deodorant en een gezichtsmasker of scrub gemaakt. Het was erg gezellig!

                          DSC_2292  DSC_2307

DSC_2299  DSC_2303

Lijkt dit jou ook wat? Neem contact op voor meer informatie en een offerte.

 

 

Stoppen met roken- rookmix maken

 

Wil je van je nicotineverslaving af en is de stap om met roken te stoppen nog te groot?

Rook je de meeste sigaretten uit gewoonte of gezelligheid en niet zozeer uit behoefte aan nicotine?

Wil je minder (tabak) roken?

Zoek je een tabaksvervanger?

Dan is deze workshop iets voor jou!

Stoppen met roken betekent voor veel mensen meer dan alleen maar niet meer roken. Het betekent dat je je gewoonten moet veranderen, die extra pauzes die je neemt moet missen, die momenten van ontspanning, de gezelligheid. En nieuwe gewoonten aanleren is lastig, we worden immers niet voor niets gewoontedieren genoemd. Dat kan stress opleveren, naast het afkicken van nicotine.

Als je wel van je nicotineverslaving af wil, maar de stap om te stoppen met (tabak) roken nog te groot is, zou je dit eens kunnen proberen. Door planten te roken waar geen nicotine in zit, hoef je (voorlopig) je leven niet drastisch te veranderen en kun je je behoefte afbouwen. Je kan de kruiden met steeds minder tabak, of meteen puur roken. Je kan dus (voorlopig) blijven roken, maar met steeds minder tot uiteindelijk geen nicotine.

In deze workshop kun je je eigen rookmix samenstellen met verschillende planten. Je mag ze allemaal uitproberen, om uiteindelijk je zelf samengestelde mixen mee naar huis te nemen.

Voor degenen die geen shag roken zal er wat aanwezig zijn, de rest kan z’n eigen shag meenemen. Als je niet kan draaien kun je ter plekke een spoedcursus krijgen 😉

Let wel: het roken van kruiden is niet gezonder dan het roken van tabak; het verschil zit ‘m in de afwezigheid van nicotine.

Mocht je dit niets vinden, maar wil je wel ondersteuning bij het stoppen, dan zijn er andere mogelijkheden mt planten. Er zijn bijvoorbeeld planten die kalmerend werken, om stress te voorkomen of verminderen tijdens het afkicken en planten die helpen je longen sneller schoon te maken en het hoesten makkelijker. Informeer naar de mogelijkheden of maak een afspraak voor een consult: info@pharmacapura.nl

 

Research training

Er is heel veel informatie te vinden over geneeskrachtige planten, maar wat is betrouwbaar en wat niet? Waar kun je dat aan herkennen?
Deze training is speciaal ontworpen als leidraad bij het maken van werkstukken voor de opleiding Herba sanitas.

Het zwaartepunt van de training ligt bij zaken zoals het zoeken naar informatie, het onderscheiden van verschillende soorten informatiebronnen, het herkennen van betrouwbare informatie, het beoordelen van die informatie op betrouwbaarheid en hoe je die informatie kan verwerken in je eigen werkstuk. Tevens wordt er aandacht besteed aan het schrijven van de tekst: van het bedenken van je onderwerp tot de opbouw van een werkstuk.

Je krijgt een reader waarin je alles nog eens na kunt lezen en indien gewenst een certificaat van deelname.

Datum:
Tijd: 13:00 – 17:00
Locatie: Wagendwarsstraat 25, Utrecht.
Inschrijven: per email: info@pharmacapura.nl, graag voor . Wil je aangeven of je een certificaat wil ontvangen? Inschrijving is bevestigd als het bedrag is overgemaakt.
Kosten: E90,- (incl. btw). Graag voor 27 oktober overmaken op rekeningnummer: NL19ABNA0461149664 van Pharmaca pura, o.v.v. ‘training bronnenonderzoek’ en je voor- en achternaam.

 

*******************************

 

Privé workshop wildcraften en productbereiding

Op 27 oktober gaan we met een select gezelschap kijken wat het seizoen te bieden heeft en het geoogste materiaal meteen verwerken in producten.

********************

Algemeen aanbod workshops:

Maak je eigen medicijn of verzorgingsproduct!

Wil je zelf je eigen, 100% natuurlijke producten leren maken voor jou of je gezin?

Pharmaca pura biedt op maat gemaakte workshops aan.

  • Gebruik je al jaren die-eigenlijk-veel-te-dure (dag)crème, omdat die dan-toch-wel-bijna-helemaal-natuurlijk-is, maar in ieder geval de enige waar je huid goed op reageert? Dit kan natuurlijker, effectiever én goedkoper, als je leert hoe je dit eenvoudig zelf kan maken. De crème die we gaan maken wordt speciaal op jouw huid afgestemd, of die nu vet of droog is, of  je nu acné, rosacea, eczeem hebt of couperose; er is voor elke huid een kruid!
  • Reageert de gevoelige huid van je kindje heftig op industriële verzorgingsproducten en zou je iets ‘zachters’ willen proberen? Leer hoe je bijvoorbeeld billenzalf en badolie eenvoudig zelf kan maken!
  • Wil je je gezin met natuurlijke producten kunnen behandelen, bijvoorbeeld wondjes, verstuikingen, griep en verkoudheid? Leer hoe je bijvoorbeeld wondzalf, kneuzingenzalf, hoestsiroop en hoestbalsem eenvoudig zelf kan maken!
  •  Heb je een consult bij Pharmaca pura gekregen en vallen de kosten voor de kruiden die je aangeraden kreeg tegen? Of lijkt het je gewoon leuk om het zelf te maken? In veel gevallen is het mogelijk om je eigen medicijn te leren maken.

Alle producten maken we samen op maat, dus specifiek voor jou, jouw huid, kindje of gezin. Je krijgt je producten, de recepten, instructies over de toepassing en dosering en informatie over waar je de kruiden kan vinden of bestellen mee naar huis.

  • Wildcraften: wil je weten wat je in de natuur kan vinden om culinair of medicinaal te gebruiken? Wanneer moet een plant geoogst worden, welk onderdeel van de plant kan je gebruiken, hoe en in welke dosering, waarvoor en wanneer niet: Pharmaca pura laat het je zien in de omgeving van Utrecht.

Het is mogelijk om een workshop uit te breiden met wildcraften; het in de natuur op zoek gaan naar de plant(en) die je nodig hebt. Je leert precies welk deel van je plant je moet gebruiken, wanneer dat geoogst moet worden, hoe en in welke verhoudingen je die moet bereiden en toepassen. Uiteraard is dit mede afhankelijk van het jaargetijde (oogstmoment) en van het soort plant, want niet alle planten groeien in Nederland.

  • Koken met wilde planten: samen gaan we op zoek naar eetbare planten en bereiden die samen: een lekkere, gezonde en goedkope maaltijd! (In de omgeving van Utrecht). Er kan gericht gezocht worden naar planten die goed zijn voor jouw klacht of aandoening. Er wordt rekening gehouden met eventuele medicatie die je gebruikt.
  • Andere mogelijkheden zijn: culinaire kruidenolie en –azijn maken, likeuren maken, bruisballen voor in (voeten)bad, (erotische) massageolie en nog veel meer. Neem gerust contact op als je iets zou willen maken wat hier niet bij staat.

Pharmaca pura is tevens in te huren voor feesten: van bedrijfs- of personeelsfeesten tot vrijgezellenfeesten, of als je gewoon met een groepje vriend(en)/-innen iets leuks wil doen.

Neem gerust contact op voor meer informatie en een offerte!

 

 ************************

 

Pharmaca pura in de ‘Droom van Utrecht’

21 maart 2014, 11:00- 17:00
www.droomvanutrecht.nl

Klik op de afbeelding voor vergroting

Droom van Utrecht