Fytotherapie in Griekenland

Samos is een groen Grieks eiland dankzij het vele grondwater. Het is een paradijs voor de plantenliefhebber. Naast allerlei orchideeën groeien rozemarijn, salie, tijm en kamille er letterlijk langs de kant van de weg. Ik kom er graag, om meer dan deze reden. De ideeën over fytotherapie zijn in Griekenland anders dan in Nederland. Wanneer iemand mij thuis vraagt naar mijn beroep moet ik eerst uitleggen dat ik geen fysio-, maar fytotherapeut ben en wat dit betekent. Meestal volgt er dan een positieve reactie, vooral van mensen die denken dat ik me met allerlei spirituele zaken bezighoud. Daartegenover staat de sceptische reactie. Soms zie ik iemand bijna denken: ‘Oh jee, daar heb je weer zo’n zwever…’. Geen van beiden hebben een realistisch beeld van mijn beroep.

Verder lezen

OrthoFyto april/mei 2016