Lavendel werkt beter dan Prozac

Professor Gert Laekeman van de Katholieke Universiteit (KU) Leuven legt het zeer helder uit:
http://www.radio1.be/programmas/nieuwe-feiten/lavendel-werkt-beter-dan-prozac


Als je na het beluisteren van dit interview enthousiast bent geworden, hierbij een paar tips:

– Koop essentiële olie van goede kwaliteit, zoals bijv. van De levensboom (www.levensboom.com). Parfumolie is niet hetzelfde! Dat is synthetische troep en heeft geen effect (behalve dat het ongetwijfeld slecht is voor je longen).
– Gebruik essentiële olie niet inwendig op eigen houtje. Het gaat om zeer geconcentreerde hoeveelheden, soms zitten er in 1 druppel wel 100 planten. Het is dus ‘sterk spul’.
– Wat kun je wel veilig doen om te ontspannen: Lavendel essentiële olie in een aromalichtje branden of verstuiver, een paar druppels in een glas melk of een beetje plantaardige olie en toevoegen aan een bad, een druppel op je kussen of op een zakdoekje, je kunt er thee van zetten: neem een theelepel gedroogde bloemen, overgiet die met kokend water, 5 min. afgedekt laten trekken, maximaal 3 kopjes per dag.
– WIE KUNNEN GEEN LAVENDEL GEBRUIKEN ZONDER DESKUNDIG ADVIES? Mensen met galstenen of ander soort afsluiting van de galwegen, zwangere en borstvoedende vrouwen, mensen die de geur niet prettig vinden en/of er onrustig van worden of er allergisch voor zijn. NIET IN COMBINATIE MET DE VOLGENDE MEDICIJNEN: Jodium en ijzerzouten, medicijnen voor een hoge bloeddruk, kalmerende medicijnen zoals slaappillen, anxiolytica, antidepressiva, antipsychotica, antihistaminica, hart- of astma medicatie.