Wie is Pharmaca pura?

Pharmaca pura is van Maaike van Kregten (1975). Nadat zij Taal- en cultuurstudies met als hoofdrichting Latijns-Amerika Studies aan de Universiteit Utrecht voltooide, heeft zij een opleiding fytotherapie gedaan, vanuit haar interesse voor etnobotanie en (medische) antropologie.

Zij heeft de driejarige opleiding westerse fytotherapie afgerond bij Herba sanitas. Deze opleiding combineert empirische kennis met modern wetenschappelijk onderzoek en heeft de reguliere geneeskunde als uitgangspunt.

Daarnaast heeft zij een eenjarige, theoretische opleiding Medische Basiskennis (hbo) afgerond bij Total Health. Hier wordt een basis van de anatomie, fysiologie en pathologie onderwezen. De opleiding MBk betreft reguliere geneeskunde en er wordt door artsen lesgegeven.

 

Maaike is lid van de Nederlandse Vereniging voor Fytotherapie (NVF), waarvoor zij o.a. hoofdredactrice is van het Nederlands Tijdschrift voor Fytotherapie (NTvF).

Pharmaca pura is gelieerd aan het Institute for ethnobotany and zoopharmacognosy (IEZ).

Ze is tevens (algemeen) bestuurslid van het Herboristengilde geweest, waarvoor zij in de Symposium Commissie en de Commissie Opleidingen en Netwerken actief was. Ook schrijft ze af en toe voor De Herborist.

 

ogd-admin