Wie is Pharmaca pura?

Pharmaca pura is van Maaike van Kregten (1975). Nadat zij Latijns-Amerika Studies aan de Universiteit Utrecht heeft voltooid, heeft zij zich omgeschoold tot fytotherapeut, vanuit haar interesse voor Etno-botanie en (medische) Antropologie.

Zij heeft de driejarige opleiding westerse fytotherapie afgerond bij Herba sanitas. Deze opleiding combineert empirische kennis met modern wetenschappelijk onderzoek en heeft de reguliere geneeskunde als uitgangspunt.

Daarnaast heeft zij een eenjarige, theoretische opleiding Medische Basiskennis (hbo) afgerond bij Total Health. Hier wordt een basis van de anatomie, fysiologie en pathologie onderwezen. De opleiding MBk betreft reguliere geneeskunde en er wordt door artsen lesgegeven.

Pharmaca pura is gelieerd aan het Institute for ethnobotany and zoopharmacognosy (IEZ).

Maaike is lid van de Nederlandse Vereniging voor Fytotherapie (NVF), waarvoor zij o.a. in de redactie van het Nederlands Tijdschrift voor Fytotherapie (NTvF) en op het gebied van communicatie en pr werkzaam is.

Ze is tevens (algemeen) bestuurslid van het Herboristengilde geweest, waarvoor zij in de Symposium Commissie en de Commissie Opleidingen en Netwerken actief was. Ook schrijft ze af en toe voor De Herborist.