Consult

Diagnose

Als u een consult aanvraagt heeft u een diagnose van een (huis)arts. Ter aanvulling van de diagnose wordt er een uitgebreide anamnese afgenomen. Deze vragen betreffen uw gehele conditie, ziektegeschiedenis, eventueel medicijngebruik, voeding en lifestyle.

Anamnese

Een anamnese is nodig om een zo compleet mogelijk beeld van u te krijgen. U wordt dus niet per klacht behandeld, maar er wordt naar het geheel gekeken. Planten hebben een brede therapeutische werking en kunnen u zowel fysiek als mentaal op allerlei manieren beïnvloedden.

Het doel van een fytotherapeut is om u met zo min mogelijk middelen zo goed mogelijk en zonder negatieve bijwerkingen te helpen. Daarom is het van belang dat u voldoende informatie geeft. Pharmaca pura kan u vragen voorafgaand aan een consult het anamneseformulier in te vullen.

Zie ook: Hebben kruiden (geen) bijwerkingen?

Kruidenadvies

Het fytotherapeutisch advies is specifiek afgestemd op een persoon. Ieder advies is dus individueel, dit kan niet doorgegeven worden aan een ander. U krijgt uitleg over wat de planten voor u doen en exacte aanwijzingen hoe u ze aan kunt schaffen. U hoeft dus niet zelf op zoek te gaan. De middelen die geadviseerd worden, zijn uitgezocht op dosering en inhoud (bijvoorbeeld op de standaardisering). De geadviseerde kruiden zijn (online) goed verkrijgbaar en makkelijk in te nemen in de vorm van capsules of tincturen. De kosten van de kruiden vormen geen onderdeel van het consult.

Het advies wordt waar mogelijk ondersteund met lifestyle- en voedingsadviezen. Het kan ook voorkomen dat u geadviseerd wordt een andere (aanvullende) behandelaar te raadplegen.

In een aantal gevallen kan het voorkomen dat medewerking van een (huis)arts noodzakelijk is, bijvoorbeeld als een bloedspiegel regelmatig gecontroleerd zou moeten worden.

Nazorg

Als u het advies heeft ontvangen  zal er na een van te voren aangegeven periode een contactmoment met Pharmaca pura zijn, om te kijken hoe het gaat en hoe de therapie bevalt. Dit is een service; hier zijn dus geen kosten aan verbonden. Het kan voorkomen dat een vervolgconsult wenselijk is; hiervoor ontvangt u dan eerst een offerte.

Betaling

Informeren is uiteraard gratis. Voorafgaand aan een consult ontvangt u een offerte, die eventueel  aangepast kan worden aan uw persoonlijke situatie. Meestal is een consult voldoende. Zie voor meer informatie: Tarieven

Privacy /rapportage aan huisarts

Elke vorm van communicatie die tussen de cliënt en Pharmaca pura plaatsvindt is vertrouwelijk. Omdat kruiden interacties kunnen hebben met andere medicijnen, zal Pharmaca pura uw huisarts alleen met uw toestemming melden welke kruiden zij heeft geadviseerd en wat de bekende interacties en contra-indicaties zijn.
Lees hier de privacyverklaring.